ČITANJE STIHOVA U KLETIMA – ČAROLIJA RIJEČI UZ MOSLAVAČKU ZDRAVICU

0
16

Intelektualnu i enogastronomsku avanturu počnite obilaskom znamenitosti Kutine i Vinskog dvora gdje ćete čuti priču o razvoju vinogradarstva u Moslavini od antike do danas i degustirati autohtone sorte vina. Naučite o tradiciji i običajima Moslavine uz prezentaciju ribarskih alata na rijeci Savi, razgledavanjem drvenih trijemova i etno zbirke. Uz čitanje stihova u kletima na Vinskim cestama uživati ćete u pogledima na vinograde, šumarke i Lonjsko polje. Osim užitka u poeziji, tradicionalna kuhinja i vrhunska vina uljepšat će vam boravak u ovom čarobnom kraju. Na seoskom imanju na obroncima Moslavačke gore iskusite jahanje, panoramski let balonom iznad Moslavačke gore ili jednostavno uživajte u čistoj prirodi okruženi zelenilom, daleko od stresa užurbanih gradskih ulica. Pripremite se za nezaboravnu enogastronomsku i intelektualnu avanturu u ovom kraju bogate kulturne i tradicijske baštine.

Vez na vankušu (jastuku). Etnozbirka Muzeja Moslavina Kutina (preuzeto s poveznice www.bozicabrkan.com)

Opis glavnih sadržaja/atrakcija: posjet znamenitostima Kutine, Vinskom dvoru uz prezentaciju i degustaciju autohtonih vina, čitanje stihova u moslavačkim kletima uz priznatog publicista Dragutina Pasarića, uživanje u tradicionalnoj kuhinji na seoskim imanjima.

Velik izbor visokokvalitetnih vina autohtonih sorti grožđa na Moslavačkoj vinskoj cesti (preuzeto s poveznice www.turizam-kutina.hr)

Raspored sadržaja/aktivnosti izleta, ture, odnosno paket aranžmana i drugi podaci o organizaciji: aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do četiri dana. Okvirni program aktivnosti za četverodnevni aranžman obuhvaća: 1. do 4. dana – aktivnosti na području Moslavine. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine i to za grupe od dvije do 30 osoba. Smještaj je u hotelu s tri zvjezdice u Kutini, dok je prijevoz moguć u vašoj ili našoj organizaciji. Stručno vođenje je na hrvatskom ili engleskom, a na upit i na drugim jezicima.

Već sam pogled na knjigu recepata tradicijske kuhinje predstavlja izazov svakom gurmanskom nepcu: “Oblizeki – Moslavina za stolom”, autorice Božice Brkan (preuzeto s poveznice www.bozicabrkan.com)

Navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući. Stoga Vas molimo da nam se obratite s punim povjerenjem kako bismo konkretnu ponudu kreirali u skladu s Vašim željama i očekivanjima!

Fotografija na naslovnici prikazuje tradicijsku drvenu arhitekturu, trijemove, u kutinskoj Crkvenoj ulici (preuzeto s poveznice www.turizam-kutina.hr).