„SUNCOKRETI RURALNOG TURIZMA” PROCVJETALI I U SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI: SREBRO MOSLAVAČKOJ PRIČI, BRONCA MEĐUNARODNOM BLUES KAMPU

33

Moslavačka priča d.o.o. Velika Ludina zaslužila je srebrnu povelju, a Međunarodni blues kamp Lonjsko polje nagrađen je brončanom poveljom u kategoriji ruralno-turističkih projekata na izboru za nagrade „Suncokreti ruralnog turizma Hrvatske” za 2019. godinu. Svečanost koja je održana u Zagrebu u utorak, 28. siječnja 2020. godine organizira Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo”.

„Ponosni smo na ovu nagradu najviše zbog toga što je prepoznat dugogodišnji trud cijele moje obitelji, naših kuhara, konobara i ostalog osoblja. Neopisivno nam je zadovoljstvo što smo u skupini najboljih u Hrvatskoj! Naša Moslavačka priča plod je ljubavi i poštovanja prema Moslavini i svim vrijednim ljudima ovoga kraja, prema bogatoj povijesti i kulturi.Srebrna povelja bit će nam poticaj da radimo još više i kvalitetnije, na našu i dobrobit cijeloga ovoga područja kontinentalne Hrvatske”, naglasila je direktorica tvrtke Snježana Ožetski, uime idejnih začetnika „priče” – majke Katice i oca Stjepana Martinca, svoga sina i ostalih članova obitelji, te u osobno ime.

Komentirajući ovo vrijedno priznanje, autor projekta Međunarodnog blues kampa Lonjsko polje Miroslav Dimić iz Siska, podsjetio je kako su on i njegovi suradnici, te polaznici Pop rock škole slično priznanje lani dobili i u SAD-u. „Ova brončana povelja još je jedna potvrda naše kvalitete i dokaz da smo prepoznati i u Hrvatskoj. Na taj način podržava se jedan potpuno novi oblik turističke ponude, gdje na području Parka prirode Lonjsko polje sada imate jedinstven spoj rock i blues glazbe, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i prirodnih ljepota. Ova nagrada nama je još jedan poticaj da iz godine u godinu radimo što kvalitetnije, kako bi ovaj kamp izrastao u međunarodni glazbeni edukacijski centar za mlade, te kako bismo i na taj način pridonijeli razvoju i promociji ruralnih područja naše Županije”, izjavio je Dimić.

„’Klub članova Selo’ već se dvadesetak godina bavi promocijom i poticanjem gospodarstva ruralnog prostora, koji obuhvaća čak 92 posto Hrvatske, a od prošle godine postala je i hrvatski partner Europske kulturne rute Iter Vitis, koja prolazi kroz 19 država”, tom je prigodom istaknula Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj. Dodala je kako „turizam u ruralnom prostoru ima sve važniju razvojnu ulogu, sve je i više različitih kvalitetnih turističkih proizvoda, a kroz brojne godine obilazaka terena po cijeloj Hrvatskoj vidimo napredak u tom segmentu. To potvrđuje i ovogodišnjih više od 150 nominiranih za ove nagrade”, poručila je Katica.