SISCIA KARNEVAL 2020: SPEKTAKL KOJI AFIRMIRA MLADE PJEVAČE

0
18

U partnerstvu s Turističkom zajednicom Sisačko-moslavačke županije i „Arije” kao idejnog, produkcijskog i realizacijskog suradnika, u Sportskoj dvorani „Brezovica” u Sisku u ponedjeljak, 24. veljače 2020. godine, s početkom u 20 sati, bit će održan „Siscia karneval 2020”. Uz potporu HDS ZAMP-a i HGU-a kao i emitiranje na javnoj televiziji, ova jedinstvena glazbena manifestacija programski se podudara s karnevalskim razdobljem godine, a u cilju promocije hrvatske popularne glazbe, njenih uspješnih autora i izvođača. Ovime je i Sisačko-moslavačka županija prepoznata kao sredina promicanja kulturno-umjetničke izvrsnosti i glazbenih aktivnosti.

Arija” je osmislila glazbenu produkciju manifestacije koja ima popularni karakter, a povezuje poznate estradne umjetnike među kojima su Neno Belan, Mia Dimšić, Marko Kutlić, Nina Kraljić, Alen Vitasović, Ivana Banfić, Jole, Lidija Bačić, Davorin Bogović, Alka Vuica i Teška industrija, s darovitim glazbenim izvođačima iz lokalne zajednice. Time se ova manifestacija ujedno popularizira i približava publici.

Audicija pjevačkih talenata bit će održana u Glazbenoj školi „Fran Lhotka” Sisak u nedjelju, 9. veljače ove godine, s početkom u 15 sati. Tom prigodom stručni tim mentora izabrat će desetero pjevača koji će dobiti priliku nastupiti s poznatim imena hrvatske estrade, uz pratnju pop orkestra, uživo, pod ravnanjem glazbenog producenta Tonija Eterovića. Ocjenjivački stručni žiri izabrat će najdarovitiju mladu osobu koju će „Arija” nagraditi glazbenom produkcijom u svom tonskom studiju Toneter. Bit će izabrana i najbolja maska ili najbolji kostim scenskih izvođača.

Program u trajanju od oko sat i pol, prilagođen formi televizijskog emitiranja, vodit će Davor Svedružić i Mila Elegović, s najavama po umjetničkom sinopsisu na temu karnevala, izmjenjujući se s interpretacijama estradnih uspješnica afirmiranih ali i mladih darovitih izvođača.

Info. www.facebook.com / glazbenaudrugaarija