Vodimo vas na putovanje živopisnom Banovinom isprepletenom brdovitim i šumovitim krajolikom obgrljenog rijekama, potocima, termalnim izvorima i izvorima pitke vode kojima je utrt put bana Josipa Jelačića.

Posjetiti ćete mjesta gdje se branila domovina, širilo domoljublje i preporodne ideje, jedine pokrajine pod upravom bana gdje su se rađale hrvatske pjesme, uključujući i našu himnu.

Predivna očuvana, divlja i netaknuta priroda ostaviti će vas bez teksta. Brdovita predjela okovana bogatom prošlošću ratovanja ostavila su trag ljudskog postojana kroz legende i predaje koje se danas prenose na mlađe generacije u nakani očuvanja baštine ovoga kraja.

Mitovi o Slavenima, odnosi dobra i zla, prirode i čovjeka, te prirodnih pojava, krojile su sudbine naroda oblikujući kulturu života i usmenu predaju ovoga kraja. Okupajte se u vodi naših termalnih izvora u Top termama Topusko i odmorite se baš onako kako je to činio naš ban.

 

Volite lagane šetnje, kulturu i povijest ili ste pak osoba istraživačkog duha i draži vam je san pod zvijezdama? Javite nam se s povjerenjem i za vas ćemo izraditi izlet po vašim željama.