Ima jedno gromadno gorje paleološkog nastanka na zapadnom rubu Panonskog mora, pardon, Panonske nizine kojim su nekada šetali praslonovi i nosorozi, pa su stari Rimljani sadili vinovu lozu, u srednjem vijeku građeni su samostani i utvrde, vodile se bitke protiv Tatara i Turaka. Gorje je prvotno nazvano Mons Claudius ili Zaprta gora, a zatim Garjevica. Danas je to Moslavačka gora, bogata rudama, prekrivena gustim šumama bukve, hrasta, graba i kestena.

Blago biljnog i životinjskog svijeta čuva tajne prošlosti. Izniman značaj za očuvanje krajobrazne, geološke i biološke raznolikosti, te kulturno-povijesne i tradicijske baštine golema je vrijednost zbog koje je Moslavačka gora proglašena regionalnim parkom, prvim u Hrvatskoj.
Kamene sfere, čarobni potočići i ruševne zidine drevnih utvrda golicaju maštu i djeci i odraslima. Ova zelena oaza sada je mjesto puno izletničkih, planinarskih, biciklističkih i motorističkih staza, idealno za istraživanje flore i faune, etno baštine, kao i mitova uz ostatke najstarijeg hrvatskog pavlinskog samostana BDM (Bela crkva), utvrda Jelengrad i Košutgrad.

Obgrljena voćnjacima i vinogradima Moslavačka gora je idealno mjesto za disanje punim plućima! Uživajte svim osjetilima – u adrenalinskoj aktivnosti usred šume, za stolom u kleti uz domaću hranu i čašu odličnog vina, slušajući priče i legende iz daleke prošlosti.