„Ono najbolje ne dolazi samo. Dolazi u društvu svega“, davno je rekao Tagore. Naravno da je ovaj mudri čovjek bio u pravu. Zahvaljujući tehnologiji virtualni prozori omogućuju vam pogled u bilo koji kutak svijeta. Moslavina nudi puno više i bolje – stvarnost: razne aktivnosti u prirodi, druženja na otvorenome, užitke za nepce i grlo, uvid u kulturnu baštinu i suvremeno stvaralaštvo u bogatstvu materijala, boja, okusa i mirisa. Mi vam pružamo nezamjenjivi, izvorni ljudski kontakt, živu riječ i iskrenu glazbu, jednostavnu domaću hranu bez štetnih dodataka i vrhunsko vino. Manifestacije čuvaju našu ljudskost i identitet, materijalno i duhovno bogatstvo.
Dan planeta zemlje u Moslavini obilježava se eko akcijom na biciklima u travnju.
Kraj svibnja pak rezerviran je za Festival vina MoslaVina Kutina, na kojemu su u središtu pažnje ljubaznih domaćina vrhunski eno i gastro sadržaji.

U lipnju su Repušnički susreti u Lonjskom polju, etno manifestacija s raznovrsnim kulturno-umjetničkim programom, ugostiteljskom ponudom i brojnim zabavnim sadržajima među kojima su rekreativno jahanje i prikaz starih zanata.

Sredinom rujna vrijeme je za najstariju moslavačku manifestaciju, Volodersku jesen, posvećenu berbenim običajima. 

Prijamni centar Parka prirode Lonjsko polje u Repušnici domaćin je FungiFesta – festivala gljiva i ljekovitog bilja, koncem rujna.

Atraktivna je prosinačka Večer škrleta i moslavačke kuhinje koju priređuje Popovača. 

Izletište „Moslavačka priča“ u Maloj Ludini zanimljivo je svim uzrastima tijekom cijele godine.

Na koju god manifestaciju dođete, bit ćete tako radosni da će to postati zarazno!